Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowe ciasto rabarbarowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 600 gram
cukier drobny 120 gram
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
woda letnia 2 łyżki
serek mascarpone 250 gram
śmietana 30% 300 gram
biszkopty podłużne 10 sztuk
kakao do posypania 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowe ciasto rabarbarowe

Obrany i umyty rabarbar siekamy na 1 cm kawałeczki. Zasypujemy cukrem, cukrem waniliowym.Polewamy 2 łyżkami wody. Gotujemy ok 8 minut. Studzimy. Serek mieszamy z cukrem, dodajemy z ubitą śmietaną na sztywno.Mieszamy. Na dno każdego pucharka wykładamy pokruszone biszkopty ( wystarczy 1 ) na to dajemy 1 łyżkę rabarbaru, znowu serek,Chłodzimy 30 minut w lodówce. Wierzch posypujemy kakao

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 04.04.2014 15:36
to się zdziwiłam, bo myślałam, że zastanę tu przepis na ciasto ;)
adam1f 10.03.2013 18:55
super ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak