Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Filety wołowe z imbirem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 0,25 szklanki
Imbir mielony Prymat 3 łyżeczki
cielęcina 70 dag
wino czerwone 0,5 szklanki
przyprawa do potraw 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Filety wołowe z imbirem

Mięso oczyścić z tłuszczu i powięzi, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry, stłuc tłuczkiem, posypać przyprawą Kucharek oraz imbirem, skropić winem i olejem. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godz. Następnie ułożyć filety na dobrze rozgrzanym ruszcie, ponownie skropić winem i olejem i opiekać po 5-7 min z każdej strony. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 08.03.2013 15:53
Bardzo oryginalne zdjęcie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak