Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka tymiankowo-czosnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
czosnek 3 zabki
cytryna 1 szt
olej
sól
pomidor
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: udka tymiankowo-czosnkowe

Udka umyj, osusz, posól. Do zmiażdżonego czosnku dodaj tymianek , otartą skórke z 1/2 części cytryny i wymieszaj to z 3-4 łyżkami oleju- wymieszaj . Miksturą natrzyj udka i odstaw na pół godziny. obsmaż na rozgrzanym oleju i dodaj pokrojonego w ósemki pomidora i duś do miękkości przez około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 06.04.2013 16:03
z tymiankiem jeszcze nie piekłam
MAR3STA 01.12.2012 17:40
smaczne
Mati13 27.07.2012 21:45
muszą byc smaczne
kamyk 20.07.2012 21:47
ooo pycha takie udo
kuklik 22.06.2012 18:48
rewelacja
Kuchareczka2 20.06.2012 15:27
pysznosci
Rafał10 18.06.2012 16:56
ale super aromatyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak