Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczny deser z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 1/2 szklanki
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
truskawki wg uznania
bezy ok. 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczny deser z truskawkami

Kroki postępowania

1
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, ostudzić. Galaretkę pomarańczową przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jajka sparzyć, wbić do miski, dodać do nich cukier i ubić na puszysty krem.
Krok 1 - Jajeczny deser z truskawkami foto
2
Do ubitych jajek dodać tężejącą galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać i rozlać do pucharków lub miseczek. Schłodzić w lodówce.
Krok 2 - Jajeczny deser z truskawkami foto
3
Truskawki umyć, odszypułkować,pokroić w plasterki. Udekorować nimi deser. Tężejącą galaretkę pomarańczową rozlać na truskawki i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Krok 3 - Jajeczny deser z truskawkami foto
4
Deser udekorować bezami.
Krok 4 - Jajeczny deser z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 09.11.2012 07:41
piękny kwiatuszek
Cukiereczek13 18.06.2012 15:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak