Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka nadziewana pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka
Marynata do mięs słodko - kwaśna 1 łyżka
olej do smażenia
pesto 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka nadziewana pesto

Kroki postępowania

1
Szynkę naciąć w środku. W otwór nałożyć pesto, docisnąć, otwór zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 1 - Szynka nadziewana pesto foto
2
Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą (ilość zależy od upodobań), marynatą i przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Szynka nadziewana pesto foto
3
Marynatą natrzeć mięso i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Krok 3 - Szynka nadziewana pesto foto
4
Po tym czasie szynkę zrumienić z każdej strony na oleju.
Krok 4 - Szynka nadziewana pesto foto
5
Mięso zalać ok. 1 litrem wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Szynka nadziewana pesto foto
6
W razie potrzeby dolewać więcej wody.
Krok 6 - Szynka nadziewana pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.02.2014 11:26
Oryginalny przepis :)
Sroczka 02.03.2013 22:45
Bardzo smakowicie przygotowane mięsko.
cooleczka 22.07.2012 16:31
brzmi wybornie :)
Cukiereczek13 18.06.2012 15:10
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak