Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka tarta egzotyczna

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
sól 2 szczypty
masło lub margaryna 100 gram
jajko 1 sztuka
woda letnia 2-3 łyżeczki
łosoś wędzony plastry 300 gram
awokado 1 sztuka
jajko 3 sztuki
śmietana 18 proc 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka tarta egzotyczna

Przygotowujemy tartę: mąkę mieszamy dokładnie z solą i wrzucamy do dość szerokiej misy. Dodajemy pokrojone w kostkę chłodne masło, roztrzepane jajko i wodę.Bardzo dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Zwijamy w kulę, i wkładamy do lodówki na 30 minut. Blachę do tarty smarujemy tłuszczem i dokładnie wykładamy ochłodzone ciasto z lodówki.Pieczemy w 180 s.c 10-15 minut, nie dłużej.
Łososia łączymy z 3 jajami oraz śmietaną .Miksujemy na najwyższych obrotach przez 10 minut. Dodajemy posiekane awokado.Mieszamy. Wykładamy na ciasto tartę i pieczemy w 180s.c 20 minut. Gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.06.2012 17:00
z łososiem ! Mniam
Paweł10 18.06.2012 15:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak