Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowo-pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szkl.
pieczarki 50 dag
cebula 6 szt
woda 0,5 szkl
ketchup łagodny 1 duży
przecier pomidorowy 3/4 słoika
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
ryba 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Pieczarki pokroić, dodać olej i cebulę pokrojona w paski i dusić 30 min. Dodać do tego wodę, ketchup, przecier pomidorowy, ocet i cukier. Solą i pieprzem doprawić do smaku. Wymieszać i zagotować.
Rybę obtoczyć w panierce i upiec. Układać warstwami i polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak