Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraki czerwone z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 6 kg
papryka 12 szt
Zalewa:
woda 2 szkl.
cukier 2 szkl.
ocet 10 % 1 szkl.
sól 2 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraki czerwone z papryką

Buraki ugotować i zetrzeć na tarce. paprykę i cebulę pokroić w plasterki i połączyć z zalewą. Gotować 20 min. Potem dać do buraczków i wymieszać. przełożyć do słoików i pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak