Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola szparagowa do słoika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fosola szparagowa 1,5 kg
marchew 1 kg
cebula 1 kg
pomidor 2 kg
sól 3 łyżki
pieprz do smaku
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola szparagowa do słoika

Fasolę obgotować 3 min., pociąć na małe kawałki. Marchew zetrzeć podsmażyć na na 3/4 szkl. oleju z cebulą. Pomidory przygotować na przecier, ugotować w małej ilości wody i przetrzeć przez sito. Dodać przyprawy i resztę. wszystko zagotować i wkładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak