Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z boczku i słoniny z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
swojska kiełbasa 30 dag
cebula 3 szt
czosnek 1 główka
przyprawy do smaku
boczek 1 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z boczku i słoniny z czosnkiem

Słoninę, boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni. Na końcu dodajemy pokrojoną cebulę oraz czosnek, uważając żeby się nie spiekło. Można dodać trochę pieprzu, majeranku i kucharka. Rozlewamy do glinianych garnków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.07.2012 14:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak