Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z mandarynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone skórki z mandarynek 20 dkg
cukier 30 dkg
spirytus 0,7 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z mandarynek

Skórki włożyć do słoja, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i postawić w ciepłym miejscu na 48 godzin. Następnie zlać płyn do butelki. Z cukru i 1 szklanki wody przygotować syrop. Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalewkę, cały czas mieszając. Zlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania. Po 2 tygodniach zlać płyn znad osadu, osad przesączyć przez lejek z watą połączyć z nalewką. Mandarynkówka jest dobra do picia już po kilku dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak