Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z zielonego groszku z serkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
serek topiony śmietankowy 2 trójkąciki
serek topiony z pomidorami 1 trójkącik
zielony groszek 150-200 gram
grzanki 10-15 grzanek
cebulka 1 sztuka
śmietana jogurtowa 2 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana kremówka 100 ml
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z zielonego groszku z serkami

Sposób wykonania: na patelni zeszklić rozdrobnioną cebulę(na maśle). Do gotującego się bulionu dodać groszek zielony (pozostawiając kilka sztuk do przybrania) i cebulkę. Chwilę pogotować. Całość dokładnie zmiksować za pomocą blendera. Serki połączy wraz z kremówką (Serki można rozpuścić w odrobinie bulionu) i powoli wlewać do bulionu, cały czas mieszając. Zagotować i doprawić. Przelać do miseczek - na wierzch wyłożyć kromeczki grzanek (można też zamienić na groszek ptysiowy). Ze śmietany jogurtowej zrobić małe kleksy. Na kromki można też dodatkowo zetrzeć troszkę sera np. wędzonego, co nada całości ciekawego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 29.09.2013 19:57
zapowiada się smaczne
smerfetka79 21.02.2013 23:59
dziękuję i polecam
jozefinach 04.09.2012 17:14
Uwielbiam kremy.
helen 03.09.2012 23:13
ładnie podany
bartek8585 22.06.2012 21:36
pychota:))i łanie wygląda
smerfetka79 21.06.2012 17:06
dziękuję i polecam
parysek10 18.06.2012 13:06
wygląda świetnie
anja3107 18.06.2012 12:11
ładnie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak