Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

matiasy z podgrzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 szt.
cebula 1 szt.
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz
koperek
podgrzybki 1 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: matiasy z podgrzybkami

matiasy wymoczyć w zimnej wodzie z octem i odrobiną cukru przez 2 godziny,wyjąc opłukać osuszyć i każdy płat pokroić na kawałki ok.2-3cm.podgrzybki osączyć z zalewy pokroić na połówki jak są większe to na ćwiartki a jak są małe to nie kroić,cebule obrać drobno posiekać na półmisku układać śledzie posypać posiekaną cebulą układać kawałki podgrzybków doprawić do smaku solą i pieprzem skropić oliwą z oliwek przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 11.01.2014 15:49
na pewno smaczne ryby
Justyna/Dzastus 06.08.2012 12:07
ciekawe
anja3107 18.06.2012 12:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak