Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowy rolmops pieczony ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet sledziowy świeży 10 szt.
śliwki suszone bez pestek 10 szt.
sól i pieprz
masło
cebula 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowy rolmops pieczony ze śliwkami

filety śledziowe umyć osuszyć oprószyć solą i pieprzem cebule obrać pokroić na ćwiartki,śliwki umyć i osuszyć na desce układać płaty śledzia i na każdy płat układać po dwie ćwiartki cebuli i śliwce zwijać w rulon spiąć wykałaczką układać na blasze i upiec w piekarniku w temp.170st.ok.30min.pod koniec pieczenia na każdy rolmops położyć odrobinę masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.01.2014 08:10
moje smaki
Wafelek2601 03.10.2013 10:31
Ciekawy pomysł
IKrakowianka 07.09.2013 20:16
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak