sałatka z grilowanych warzyw

sałatka z grilowanych warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • małe cukinie

    2
  • bakłażan

  • czerwone papryki

    2
  • po strączku żółtej i zielonej papryki

  • pomidorków koktajlowych

    15 dag
  • listki świerzej bazylii

  • octu balsamicznego

    3 łyżki
  • oliwy

    10 łyżek
  • ząbki czosnku

    2
  • sól

  • pieprz

  • feta

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa opłukać. Cukinię i bakłażan pokroić w plasterki, papryki w paski. Na patelni grilowej rozgrzać 4 łyżki oliwy, grilować partiami warzywa. Na sos posiekać czosnek, wymieszać z octem, resztą oliwy, porwanymi listkami bazylii, doprawić solą i pieprzem. Skropić warzywa, dodać przekrojone pomidorki. Odstawić na 30 min. Posypac pokruszoną fetą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

09.02.2011 19:14
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat