Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem i jabłkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanka
margaryna 3/4 kostka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
jajko 5 sztuka
budyń 1 opakowanie
jabłko 1 sztuka
cynamon 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem i jabłkiem

WYKONANIE:

Najpierw przygotowujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu.

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka podlewamy odrobiną wody i zasypujemy cukrem (1-2 łyżki). Gotujemy do miękkości i mieszamy z budyniem. Odstawiamy do przestudzenia.

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy margarynę, mąkę z proszkiem i cynamon dalej miksując na gładką masę.

Do papilotek nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżkę nadzienia i pokrywamy resztą masy.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190' ok. 30 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 09.07.2013 11:37
super babeczki :)
Paweł29 26.09.2012 20:30
Mmm.
Małgorzata106 07.09.2012 19:43
super
dwa pokoje z kuchnią 18.06.2012 15:13
cudnie wyrośnięte- moje mi lekko zawsze oklapną :/
parysek10 18.06.2012 13:09
piękne
Ewa104 18.06.2012 11:18
Wyglądają puszyście.Nadzienie z pewnością pychotka.
Pietruszka 18.06.2012 10:32
Wyglądają bajecznie
Aneta41 18.06.2012 10:27
śliczne
Katarzyna87 18.06.2012 08:40
mniam
ewka1978 18.06.2012 06:24
pycha
elka4621 18.06.2012 06:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak