Szparagi w cieście francuskiem z szynką serrano

Szparagi w cieście francuskiem z szynką serrano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 arkusz
  • szynka serrano

    10 plastrów
  • szparagi zielone

    10 szt
  • ser żółty

    do posypania
  • zioła prowansalkie Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi w cieście francuskiem z szynką serrano
Szparagi obrać w 1/3 długości, odłamać zdrewniałe końcówki, umyć i gotować 4-5 min. Następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty dobierając wielkość do grubości i długości posiadanych szparagów. U mnie prostokąty miały wielkość ok. 7x15 cm.
Krok 2 - Szparagi w cieście francuskiem z szynką serrano
Na ciasto ułożyć plaster szynki serrano (ew. parmeńskiej), następnie szparag, posypać startym żółtym serem. Całość zwinąć, dociskając do siebie końce. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Szparagi w cieście francuskiem z szynką serrano
Piec w rozgrzanym piekarniku do 200-220 st. C przez ok 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

14.12.2013 02:06
Wyśmienite przekąska

Adamorek

09.05.2013 22:16
jak hot-dog

Ewelina38

02.02.2013 15:19
zdecydowanie moje klimaty, uwielbiam i szparagi i ciasto francuskie :)

agnieszkalider

07.01.2013 12:46
pycha

pacpaw

06.01.2013 17:21
pomysł wart polecenia

Rafał10

25.08.2012 19:42
PEŁNA REWELKA :)

Seba

28.07.2012 08:51
extra

Rogalik

17.07.2012 14:03
pyszne

irenka

28.06.2012 12:43
smakują mi,polecam

dwa pokoje z kuchnią

18.06.2012 15:15
wygladają jak hot dogi ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat