Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy sos z wątróbką i kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1/2 kg
cebula 1szt
kukurydza 1/2 puszki
groszek 1/2 puszki
marchewki 2 szt
kasza gryczana 2woreczki
przecier pomidorowy 2łyzki
mąka 2łyzki
przyprawy
tłuszcz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy sos z wątróbką i kaszą gryczaną

*Kaszę ugotować w osolonej wodzie.
*cebulę pokroić w talarki i dusić wraz z wątróbką drobno pokrojoną przez chwilę, podlewając przez jakis czas wodą, można od razu posypać kucharkiem
*dodać marchewkę pokrojoną w słupki, dalej dusić
*pod koniec dodać groszek i kukurydzę, podlać wodą
*dodać przecier i wymieszać
*doprawić, przucić posiekany lubczyk
*na koniec zagęcić mąką do konsystencji wg uznania
*ugotowaną kaszę podawać z sosem

Polecam!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.08.2013 20:49
mmm super!!!!
kamyk 26.12.2012 23:27
ja chcę bez wątróbki
Jodaj 25.09.2012 08:45
uwielbiam gęste sosiki :)
cooleczka 17.09.2012 18:12
ciekawy
Rafał10 18.06.2012 09:55
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak