Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki 8 szt
ciasto francuskie 2 op
keczup pikantny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i tniemy na równe prostokaty. Parówki obieramy z folii i przekrawamy na pół. Następnie każdy prostokat ciasta smarujemy keczupem, a na to wykładamy po kawałku parówki. Parówki dokładnie zawijamy w cieście francuskim. Następnie gotowe pakieciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można posmarować roztrzepanym żółtkiem. Blachę z parówkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 20-30 minut. Musimy uważać, ponieważ ciasto francuskie szybko się przypala.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak