Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LIKIER Z JAJEK !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 10 SZT
wódka 1/2 LITRA
mleko 1 LITR
cukier 60 DAG

Przepis i sposób przygotowania na: LIKIER Z JAJEK !

MLEKO ZAGOTOWUJEMY. ODSTAWIAMY DO WYSTUDZENIA. ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM UCIERAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ DODAJĄC STOPNIOWO PRZESTUDZONE JESZCZE LEKKO CIEPŁE MLEKO. DOKŁADNIE MIESZAMY. DO WYMIESZANEJ MASY JAJECZNEJ DODAJEMY WÓDKĘ - WSZYSTKO DELIKATNIE MIESZAMY. GOTOWY LIKIER ROZLEWAMY W BUTELKI I ODSATWIĆ NA OKOŁO 2 - 3 MIESIĄCE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 15.07.2013 19:13
pyszny likier
kamyk 03.11.2012 20:57
podobno pyszny
Rafał10 18.06.2012 10:06
pychotka!
Izabela/bella81 17.06.2012 22:44
Smaczny, dawno już nie robiłam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak