Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy z wiśniową pianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 opakowanie
śmietana 30% 0.5 l
cukier puder 0,5 szklanki
Biszkopt czekoladowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy z wiśniową pianką

pieczemy biszkopt czekoladowy z 6 jaj i przecinamy wzdłuż na pół, lub 2 biszkopty z 3 jaj (ja zwykle piekę 2)
galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy do wystygnięcia
śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy przestygniętą galaretką i delikatnie mieszamy
na jednej połowie biszkopta rozprowadzamy równą warstwę masy, przykrywamy drugim biszkoptem, można polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 22.09.2012 18:14
mmm słodko... super
marcinek 28.08.2012 16:32
mniam
Rafał10 18.06.2012 10:21
mmmm palce lizać :D
Rafał10 18.06.2012 10:21
mmmm palce lizać :D
Rafał10 18.06.2012 10:21
mmmm palce lizać :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak