Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepka po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 800 g
słonina 100 g
cebula 1
mąka 1 łyżka
śmietana 12% pół szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepka po węgiersku

Kalarepę umyć , obrać i pokroić w talarki , zalewamy je wrzącą wodą osoloną i gotujemy tylko 4 minuty Następnie przykrywamy i gotujemy do miękkości , cebulę w tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę razem ze słoniną , słoninę częściowo stopić i wymieszać z cebulą podsmażyć dodać mąkę , zasmażyć nie rumieniąc i możemy połączyć z kalarepą , koncentratem i śmietaną , jeszcze chwilkę pogotować i tylko doprawić .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 27.08.2012 09:07
super
Reda 27.08.2012 09:07
super
babcia
babcia 18.06.2012 16:06
fajny pomysł
babcia
babcia 18.06.2012 16:06
fajny pomysł
Rafał10 18.06.2012 10:21
mmmm palce lizać :D
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:34
pycha
parysek10 17.06.2012 19:37
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak