Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kardy w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kardy 1 kg
jajko 2
mleko 1 szklanka
mąka 200 g
olej pół szklanki
sól
cukier
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Kardy w cieście

Łodygi kardów musimy najpierw umyć a potem sparzyć i obrać ze skórki , następnie kroimy na kawałki długości 8 cm wkładamy do lekko zakwaszonej wody wrzącej z dodatkiem soli, cukru i łyżki mąki ugotować a potem odcedzić . Przesiać mąkę dodać do niej jajka , wlać powoli mleko i olej dokładnie zmiksować posolić i maczamy kardy i smażymy partiami na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasny kolor , a możemy na koniec udekorować plasterkami cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 04.02.2013 13:05
super
Rafał10 18.06.2012 10:25
apetyczne i pyszne
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak