Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno na biszkoptach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 szklanki
cukier 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka 2 opakowania
brzoskwinie 1 puszka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
ser biały twarogowy 1 wiaderko

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno na biszkoptach

żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zostawiamy do wystygnięcia,
galaretk1 rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, śmietanę ubijamy na sztywno, ser ubijamy z cukrem, następnie dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy, potem dodajemy żelatynę i znowu delikatnie mieszamy,
okrągłą formę (standardową) wykładamy biszkoptami, na nie wylewamy ser i równo rozprowadzamy, na masie serowej układamy pokrojone brzoskwinie, które zalewamy tężejącą galaretką, wkładamy do lodówki do stężenia galaretki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 27.08.2012 20:29
pycha
agataw1990 01.07.2012 21:45
w sam raz na gorace dni
Rafał10 18.06.2012 10:27
apetyczne i pyszne
MagdaeM 17.06.2012 20:15
super!
tessinka 17.06.2012 20:07
Sernik na zimno mmmmm,pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak