Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po parysku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1
mąka 1 szklanka
olej 1,5 łyżki
tłuszcz 150 g
piwo jasne
jajko 2
sól
cukier
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po parysku

Kalafiora oczyszczonego zacząć gotować w wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru gotować na półmiękko bez przykrycia .Po ugotowaniu wyjąć , podzielić na cząstki , mąkę przesiać do naczynia , wymieszać z żółtkami , wlewać powoli piwo i olej , roztrzepać trzepaczką lub mikserem , połączyć delikatnie z ubitą pianą z białek solą i curry . Kalafiora maczać w cieście i smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 12.08.2012 20:47
mniam mniam
Andysz 02.08.2012 08:10
mmmmm ciekawy przepis;)
MagdaXXX 30.07.2012 11:30
super
Rafał10 18.06.2012 10:28
apetyczne i pyszne
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:34
mniam
Margo1 17.06.2012 17:56
Piwa 3\4 szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak