Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż po wielkopolsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 200 g
boczek 100 g
mąka 2 łyżki
cebula 2
tłuszcz 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
jarmuż 1 kg mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż po wielkopolsku

Jarmuż umyć umyć i odciąć ogonki liściowe i grube nerwy , zalewy to wrzącą wodą i gotujemy 2 minuty . Następnie odcedzamy , jedną cebulę zemleć wraz z mięsem i jarmużem , dodać tłuszcz i dusimy do miękkości ciągle mieszając . Drugą cebulę pokroić w kostkę , podsmażyć wymieszać z mąką , lekko zarumienić połączyć z jarmużem , chwilkę poddusić i doprawić do smaku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 15.12.2012 22:21
dawno nie robiłam
SYLKA 05.09.2012 16:54
super
bgs1984 17.06.2012 20:40
mniam
marzenciak1985 17.06.2012 20:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak