Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
włoszczyzna dowolna ilość
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
śmietana słodka 1 mały kubeczek
sól
pieprz
makaron nitki 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki obieramy i kroimy w niewielkie kawałki. Przekładamy do garnka, zalewamy 2 litrami wody i gotujemy. Włoszczyznę (marchew, pietruszka, cebula, seler) obiermy i kroimy na kawałki. Dodajemy do zupy wraz z kucharkiem. Całosć gotujemy na niewielkim ogniu około 30-40 minut. Wsypujemy makaron i gotujemy ok. 15 minut. Zupę zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Posypujemy szczypiorkiem lub natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 04.11.2012 10:33
smaczna taka domowa pieczarkowa :)
Anna169Hosz 15.07.2012 17:23
Smakowicie wygląda.
caffee_tea 12.07.2012 22:58
pyszne
caffee_tea 12.07.2012 22:58
pyszne
Maniek2 05.07.2012 20:28
lubię
Madziela 04.07.2012 18:45
niby proste a taaakie smaczne :D
Katarzyna59 27.06.2012 18:09
super
Ada-Gaba 20.06.2012 16:42
pyszna
Papryczka 18.06.2012 17:01
apetyczna zupka
parysek10 17.06.2012 19:39
muszę zrobić taką
ronald88 17.06.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak