Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie spring rolls

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ryżowy 300 gram
papryka czerwona 1
cebula czerwona 1
marchew
filet z kurczaka 1
czosnek 2 zabki
imbir 2 cm
przyprawa chińska
ciasto filo
sezam
jajko 1
sos sojowy 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie spring rolls

Kroki postępowania

1
Wymieszaj w miseczce cieńko pokrojone warzywa, makaron ryżowy, sos sojowy oraz przyprawę chińską.

W międzyczasie ugotuj filety z kurczaka. Odstaw do ostygnięcia i podziel je na małe kawałki.
Krok 1 - Chińskie spring rolls foto
2
Rozłóż jeden płat ciasta filo. Połóż w dolnej częsci trochę warzyw oraz kilka kawałków kurczaka. Najpierw złóż ciasto z dwóch stron i następnie zwiń go w rulon.
Krok 2 - Chińskie spring rolls foto
3
Posmaruj rulony roztrzepanym jajkiem i posyp sezamem. Włóż do piekarnika (180C z termoobiegiem) na ok. 20 minut.
Krok 3 - Chińskie spring rolls foto
4
Podawaj spring rolls z sosem sweet chilli.
Krok 4 - Chińskie spring rolls foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.07.2012 17:20
fajne, fajne :)
Monika78 18.06.2012 10:00
Suzana : tak...chinski przepis, ale z ciastem z filo, jako alternatywa do oryginalnych chinskich papierow ryzowych... mala wariacja chinskiego przepisu...
Aga20 18.06.2012 09:54
robilam spring rolls, ale z ciasta ryżowego. Uwielbiam je, w szczególności z tym dipem;)
Katarzyna87 18.06.2012 08:39
extra
Sroczka 17.06.2012 21:35
Wyglądają tak smakowicie, że z chęcią zjadłabym jednego.
Beatris 17.06.2012 21:19
Bardzo apetycznie wyglądają.
suzana 17.06.2012 18:15
chińskie z... filo?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak