Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z cukinią, fetą i miętą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
feta 150 g
żółty ser 10 dag
jajko 1 szt
mięta liście 1 garść
cukinia 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z cukinią, fetą i miętą

Kroki postępowania

1
Rozwijamy ciasto francuskie i rozkładamy je na blaszce. Boki ciasta zaginamy, tak by powstały wyższe brzegi. Cukinię kroimy w niezbyt grube plastry, układamy je na cieście. Solimy i posypujemy je pieprzem. Następnie układamy kostki fety i listki mięty. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut (aż boki ciasta sie zezłocą).
Krok 1 - Tarta z cukinią, fetą i miętą foto
2
Kilka minut przed wyjęciem tarty z piekarnika układamy ser pokrojony w paski . Zapiekamy.
Krok 2 - Tarta z cukinią, fetą i miętą foto
3
Odstawiamy na kilka minut by lekko ostygła, ozdabiamy świeżymi listkami mięty i zajadamy :)
Krok 3 - Tarta z cukinią, fetą i miętą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

biatriss 25.09.2012 14:31
mmmmmm super!
Mysiunia 17.06.2012 22:17
pięknie wygląda! :)
sylwia / sytofala 17.06.2012 21:19
pyszności :)
motylwe 17.06.2012 19:45
apetyczna
Ewa6274879 17.06.2012 17:39
wygląda bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak