Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby-pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
żółty ser starty 2 łyżeczki
pomidor 1 sztuka
szczypiorek usiekany 1 garstka
natka pietruszki 1 garstka
zioła przyprawowe Prymat do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
parówka 1 sztuka
szynka 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Niby-pizza

Jajko utrzeć z mąką, tak, aby ciasto miało konsystencję naleśnikowego (do zbyt gęstego dolać trochę przegotowanej wody), dodać pokrojoną w drobną kostkę parówkę, wędlinę, szczypiorek, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Wylać ciasto na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą, ułożyć pokrojone plasterki pomidora, posypać serem, ziołami i przykryć. Smażyć na małym ogniu, aż ser się roztopi. Wyłożyć na talerz, posypać natką, można polać keczupem. Jeść na gorąco. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak