Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka na kruchym cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna w kostce 20 dag
mąka 3 szklanki
śmietana 3 łyżki
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 paczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
jabłka 1,5 kg
cynamon Prymat 1 szczypta
margaryna do wysmarowania formy
cukier do jabłek 0,5 szklanki
cukier wanilinowy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka na kruchym cieście

Jabłka obrać i zetrzeć. Następnie dodać cynamon, cukier i cukier wanilinowy, i odcedzić z nich sok. Wszystkie składniki ugnieść ze sobą. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną kładziemy na spód posmarowanej margaryną blachy, na to jabłka, a następnie kolejną warstwę ciasta. Piec w temp. 180 C, ok, 50 min. Ciasto również nadaje się na babeczki. Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 17.06.2012 17:32
dobre ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak