Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek w marynacie kolendrowo-piwnej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

stek wołowy 2
nasiona kolendry 1 łyżka
kminek 1 łyżka
piwo 250 ml
czosnek 4 ząbki
tymianek 6 gałązek
kolendra pęczek
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Stek w marynacie kolendrowo-piwnej

Kroki postępowania

1
Marynata - W moździerzu rozetrzyj nasiona kolendry, dodaj kminek i wrzuć do blendera. Dodaj 50 ml piwa, czosnek, listki tymianku, listki kolendry oraz sól. Zblenduj. Nastepnie dodaj resztę piwa i zmiksuj wszystkie składniki.
Krok 1 - Stek w marynacie kolendrowo-piwnej foto
2
Połóż steki w naczyniu i zalej marynatą. Odstaw na ok. 2 godz.
Krok 2 - Stek w marynacie kolendrowo-piwnej foto
3
Na rozgrzanej patelce grilowej (lub grillu) smaż ok. 3 minuty na jednej stronie i ok. 2 minut na drugiej. Odłóż steki na bok na kilka minut. W międzyczasie możesz przygotować lekką sałatkę, z ktorą podasz steki.

Smacznego!
Krok 3 - Stek w marynacie kolendrowo-piwnej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.08.2012 09:18
mniammm
sylwia / sytofala 17.06.2012 21:20
pyszności :)
Aneta41 17.06.2012 20:11
wow, pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak