Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
przecier pomidorowy 2 łyżki
masło 50 g
bulion 200 ml
sól i pieprz
panga 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z ryżem

Ryż opłukać, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko, odcedzić. Wymieszać ryż z koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Pangę opłukać, osączyć, pokroić na kawałki. Do rondla włożyć połowę masła, dodać rybę, dusić kilka minut. Następnie dodać sos pomidorowy do ryby, pozostałe masło i wywar rybny. Dusić jeszcze przez chwilę. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.07.2012 09:15
pyszne
IZABELA29 25.07.2012 09:15
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak