Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz do sajgonek - z makaronem i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby mun 1/3 op.
kiełki sojowe duża garść
jajko 1 duże
sos sojowy do smaku
przyprawa 5 smaków do smaku
natka pietruszki mały pęczek
makaron ryżowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz do sajgonek - z makaronem i grzybami

Grzyby suszone przygotować wg opisu na opakowaniu.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, nakryć, pozostawić do spęcznienia i odcedzić.
Kiełki i zieloną pietruszkę drobno posiekać.
Makaron i grzyby zmielić lub przesiekać pulsacyjnie malakserem.
Do miski włożyć rozdrobnione składniki, wbić jajko i doprawić do smaku.
Farszem nadziewać naleśniki ryżowe, zwijać i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.09.2012 06:52
robię podobny farsz
Habibi 30.06.2012 00:40
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
ronald88 17.06.2012 18:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak