Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek agrestowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 75 dag
mąka 2 szklanki
jajko 4
masło 1 kostka
mleko 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek od pieczenia 2,5 łyżeczki
cukier puder
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek agrestowy

W pierwszej kolejności agrest dokładnie oczyszczamy oraz myjemy. Masło oraz cukier bardzo dokładnie ucieramy ze sobą, a następnie dodajemy do tego kakao oraz wbijamy cztery jajka. Wszystkie te połączone ze sobą składniki bardzo dokładnie miksujemy, a w późniejszej kolejności wsypujemy do tego proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną. Ponownie składniki te bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Formę dokładnie nasmarować margaryną i później nałożyć na nią wcześniej przygotowane i rozwałkowane ciasto. Na wierzch ciasta układamy wcześniej umyty i osączony agrest. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 45 -50 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarniki i dajemy do ostudzenia. Na koniec placek posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 26.10.2012 21:01
musi być pyszny
babcia
babcia 26.10.2012 21:01
musi być pyszny
gosia47-47 27.06.2012 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak