Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z Kubusiem i bitą śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok Kubuś 1 l
budynie śmietnkowe z cukrem 3 szt
masło 10 dag
śmietana 30% 3 szkl
cukier puder 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
herbatniki 2o dag
czekolada gorzka 10 dag
posypka kolorowa
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z Kubusiem i bitą śmietaną

Do miseczki wlać pół szkl soku Kubuś, wsypać budynie, wymieszać. Resztę soku zagotować dodając masło. Do gotującego się soku z masłem wlać budyń z sokiem, ciągle mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Gorący budyń wylać na gotowy blat biszkoptowy, ułożyć herbatniki, odłożyć do ostygnięcia. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto z herbatnikami wyłożyć śmietanę z żelatyną, posypać utartą na grubej tarce czekoladą i kolorową posypką, oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.09.2013 11:55
uwielbiam to ciasto, dawno nie robiłam... chyba czas zrobić :)
Iwusia 23.04.2013 22:52
robiłam kiedyś podobny - bardzo smaczne ciasto
Ewelina38 21.01.2013 19:18
uwielbiam tego typu ciasta
caralajna 10.11.2012 08:16
pyszne ciato
Barbara/zuza22_85 04.08.2012 12:58
pycha
Fiffi 24.07.2012 21:36
widziałam podobny tylko zielony, tylko smaku jeszcze nie znam
jolanta19 18.06.2012 15:57
też podobne robię
ronald88 18.06.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak