Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 główki
mięso mielone 1 kg
szczypiorek usiekany 0.5 szklanki
papryka czerwona 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
ryż 0.5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty

Młodą kapustę myjemy i odcinamy głąby. Parzymy 2-3 minuty. Oddzielamy liście. W 1 i 1/2 szklanki wody gotujemy ryż aż do momentu gdy woda wyparuje. Do szerokiej miski wkładamy mięso mielone, ryż oraz wszystkie przyprawy. Gnieciemy, wyrabiamy dokładanie aż wszystko się scali i zmiesza ze sobą. Na każdy liść kładziemy trochę farszu i zwijamy. Gołąbki wkładamy do brytfanki lub tortownicy.Zalewamy bulionem.Dusimy 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 17.06.2012 09:56
Uwielbiam! Właśnie wczoraj sie takimi zajadałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak