Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niebo w gębie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 0,5 litra
serki mascarpone 2 sztuki
cukier wanilinowy 1 szt
galaretka truskawkowa 2 sztuki
truskawki świeże 1 kg
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Niebo w gębie

Wykonanie;
Truskawki zostawić 20 całych resztę rozmiksować po czym dodać galaretę rozpuszczoną w 1 szklance wody, śmietanę ubić razem z cukrem waniliowym i pudrem , następnie dodać serki mascarpone i razem rozmiksować.
Przygotować biszkopt na który nakładamy warstwę śmietany następnie rozmiksowane truskawki,znowu śmietanę którą nakładamy w różne miejsca tak żeby było widać truskawki zmiksowane w śmietanę wkładamy cale truskawki jako ozdobę.
Smacznego;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 07.08.2012 17:18
smakowite
Rafał10 28.06.2012 09:23
dosłownie :) NIEBO W GĘBIE :)
mirosława4 20.06.2012 21:21
rzeczywiście:)
agunesu 17.06.2012 09:25
mniam mniam
elka4621 17.06.2012 08:28
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak