Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe w cebuli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
sos sojowy 3 łyżki
wino białe 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz
mąka pszenna 1/2 szkl
cebula 2 szt
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe w cebuli

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko rozbić. Do miseczki wlać sos sojowy, wino, wsypać cukier, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać, włożyć mięso i pozostawić w marynacie na około 15-20 minut.
Krok 1 - Bitki wieprzowe w cebuli foto
2
Następnie mięso wyjąć z marynaty, obtoczyć w mące.
Krok 2 - Bitki wieprzowe w cebuli foto
3
zrumienić z obu stron na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla.
Krok 3 - Bitki wieprzowe w cebuli foto
4
Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w półkrążki cebulę, połączyć z mięsem, wlać 1/2 szkl wody, pozostałą marynatę i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Bitki wieprzowe w cebuli foto
5
Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 5 - Bitki wieprzowe w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 01.12.2012 01:33
smaczne
olkaaa 22.10.2012 07:49
ależ ja je lubię!
magdziorka6 14.08.2012 11:40
no prosze jaki apetyczny obiadek
Cukiereczek13 25.07.2012 16:11
świetny pomysł na obiad :)
edyta44 25.07.2012 09:59
pycha
Motorek 15.07.2012 11:04
smaczne
Katarzyna59 23.06.2012 16:50
uwielbiam
gosia47-47 17.06.2012 09:14
fajna
ziutula
ziutula 17.06.2012 00:41
lubie bitki w takim sosiku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak