Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brukselki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1 l
kremówka 1 szkl
sól
Kucharek przyprawa do potraw łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
żółtko jajek
cebula
brukselka 50 mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brukselki

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodać brukselkę, zalać szklanką rosołu i gotować do miękkości brukselki. Ostudzić i rozbić w malakserze. Dodać to do reszty rosołu , doprawić i zagotować, zaprawić mąką. Następnie połączyć ze śmietanką ubitą z zółtkiem. Krem podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 26.05.2017 19:58
Apetyczna zupa:)
kecaj0075 05.05.2013 21:49
pychota, znam ten smak:) rewelacja
adam1f 03.08.2012 05:49
dobra
ronald88 17.06.2012 18:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak