Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron penne z bitą śmietaną i konfiturą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 40 dag
smietana 18% 300 ml
cukier 4 łyżki
konfitura 1|2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron penne z bitą śmietaną i konfiturą

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej do smaku wodzie , z dodatkiem 2 łyżek oleju.Makaron odsączyć na durszlaku .Śmietanę ubić z cukrem .Makaron rozłożyć na talerze , położyć bitą śmietanę na makaronie oraz konfiturę z czerwonej porzeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 17.06.2012 19:05
dobry makaron na słodko
madzialena19 17.06.2012 18:56
smaczny makaron
ronald88 17.06.2012 18:52
super
ziutula
ziutula 17.06.2012 00:12
smacznie wygląda..
caffee_tea 16.06.2012 22:51
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak