Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 350 g
nutella 3 łyżki
banan 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany w cieście francuskim

Banana obrać, przekroić wzdłuż a potem jeszcze na połowę- jednym słowem pokroić go na ćwiartki.
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty. Na każdy prostokąt nakładać kawałek banana i odrobinę nutelli.
Mocno dociskać brzegi ciasta.
Piec w temperaturze ok 200 stopni przez 25/30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.02.2014 10:12
świetny pomysł :)
Aneta2604 02.09.2012 11:17
fajnie wygląda
tomek18 10.08.2012 09:45
super
Dorota59 16.06.2012 21:59
bardzo fajne
elka4621 16.06.2012 21:59
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak