Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowe bułeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
rodzynki 2 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier waniliowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowe bułeczki

Zagotuj poł szklanki mleka, w drugiej połowie wymieszaj obie mąki i cukier waniliowy (ja używam cukru z prawdziwą wanilią - do słoika z cukrem wkładam przeciętą wzdłuż laskę wanili, cukier się aromatyzuje, przepięknie pachnie).Wlej mix do zagotowanego mleka i szybko wymieszaj. Dodaj rodzynki (ja moczę je wcześniej w rumie). Odstaw budyń do wystygnięcia.
Rozłóż ciasto francuskie na blacie, posmaruj przgotowaną masą i zroluj. Potnij rulon na plastry grubości ok. 8 mm. rozłóź na papierze do pieczenia i delikatnie dociśnij.

Piecz ok. 20 min w rozgrzanym piekarniku 200C.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 01.11.2016 20:04
Wyglądają smakowicie:)
paula99926 28.08.2012 07:14
slicznie wyglądają
ziutula
ziutula 07.07.2012 23:08
ale apetyczne...
caralajna 07.07.2012 07:09
jak dla mnie ..bomba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak