Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z kiełbasą i jajkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1/2 kg
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
marchewka 2 średnie
seler korzeniowy średni kawałek
majeranek 1 łyżeczka
ogórki kiszone do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
śmietana
koper
purée ziemniaczane kilka łyżek
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z kiełbasą i jajkami

Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić do garnka, zalać gorącą wodą, dodać utartą grubo marchewkę i selera oraz przyprawy.
Gotować 30 minut na niewielkim płomieniu, pod przykryciem, aż powstanie aromatyczny wywar.
Dodać grubo utarte ogórki i gotować kolejne 10 minut.
Zupę zagęścić sproszkowanym puree ziemniaczanym oraz czosnkiem i pieprzem.
Dodać posiekany koperek.
Zupę można zabielić niewielką ilością śmietany - połączyć z posiekanymi jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 01.07.2012 20:13
też robimy z kiełbaską
Habibi 28.06.2012 07:15
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
Habibi 16.06.2012 22:34
A my taką lubimy - podobnie, jak kapuśniak, żerek, biały barszcz...
1j1o1l1a1 16.06.2012 22:22
sorki...jak dla mnie to kiełbasa psuje smak zupy :)
ronald88 16.06.2012 20:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak