Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety po rusku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki
ziemniaki 1 kg
słonina 100 g
cebula biała 2 duże
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2-3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
twaróg 700-800 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety po rusku

Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę.
Pozostawić do ostygnięcia.
Słoninę zmielić lub bardzo drobno pokroić - wrzucić na patelnię, wytopić.
Dodać posiekaną cebulę i zrumienć.
Lekko przestudzić i dodać całość do ziemniaków.
Dołożyć ser śmietankowy i wyrobić jednolity farsz doprawiając solą i sporą ilością pieprzu.
Naleśniki smarować farszem, zwijać jak tradycyjne krokiety i panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 18.11.2013 22:33
Smaczny pomysł
artur7 01.09.2012 06:58
fajne
polly66 24.08.2012 20:57
faktycznie pierogi w naleśnikach:D
Stenka 02.07.2012 19:05
dobre
eagle 01.07.2012 20:13
i nie trzeba lepić pierogów ;)
Habibi 28.06.2012 07:15
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak