Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany bakłażan pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pomidory 3
majonez
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany bakłażan pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Bakłażana kroimy w plasterki i solimy. Pozostawiamy na min. 1 godzinę, aby puścił sok, a tym samym zyskał mniej gorzki smak. Następnie plastry bakłażana moczymy w jajku, panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podostawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Panierowany bakłażan pod pierzynką foto
2
Na każdym plastrze bakłażana kładziemy plasterek pomidora, następnie kleks majonezu, a całość posypujemy kolorowym czosnkiem.
Krok 2 - Panierowany bakłażan pod pierzynką foto
3
Na koniec każdą porcję posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem.
Krok 3 - Panierowany bakłażan pod pierzynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.01.2014 16:12
Bakłażana raz jadłam ale mi nie podsmakował
Anna169Hosz 13.09.2012 13:48
Interesująca propozycja.
Renata22 27.07.2012 00:20
lubię takie warianty ;)
smakowita 16.07.2012 21:20
coś pysznego !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak