Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bobu i groszku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bób 150 g
groszek 150 g
mięta kilka listków
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
ser pecorino 50 g
sok cytrynowy do smaku
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bobu i groszku

Młody bób wrzucić na 2-3 minuty na gorący, lekko osolony, wrzątek - odcedzić i szybko zahartować w wodzie z lodem.
Opłukać i osączyć groszek.
Ostudzony bób oraz groszek cukrowy wrzucić do blendera.
Zmiksować pulsacyjnie.
Dodać listki mięty, nieco soku z cytryny i oliwy - zmiksować ponownie.
Dodać starty ser i zmiksowac na jednolitą masę.
Pastę doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.

Podawać do tostów, potraw z grilla, pieczonych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.08.2012 12:37
Pyszne smaki :)
Renataj 05.08.2012 18:27
Warto spróbować
eagle 01.07.2012 20:19
lubimy :)
Habibi 27.06.2012 19:42
Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak