Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krówki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
mleko 2 szklanki
cukier 1 i 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opak
kakao opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: krówki

W dużym garnku (masa się pieni) rozpuściłam masło. Dodałam cukier, mleko i cukier wanilinowy. Wymieszałam. Gotowałam na małym ogniu ponad godzinę, pod koniec często mieszając. Długość gotowania zależy od tego jaką konzystencję krówek chcemy otrzymać. Im dłużej gotujemy, tym bardziej kruche będą.
Do części dodałam kakao.

Po około 40 minutach gotowania wyjdzie nam smaczny sos toffi.

Są tak smaczne, że nawet nie zdążyłam ich pokroić przed zjedzeniem :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luki1984 01.08.2012 14:42
mniam mniam
Aneta41 16.06.2012 16:08
też lubię krówki
agunesu 16.06.2012 14:42
uwielbiam krowki
Justyna23
Justyna23 16.06.2012 13:12
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak