Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyrosowe szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
pieczarki 30 dag
papryka czerwona 1
przyprawa gyros
olej do smażenia
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gyrosowe szaszłyki

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić na kawałki i obsypać przyprawą. Odstawić na noc do lodówki. Podsmażyć na oleju przez 15 minut.
Krok 1 - Gyrosowe szaszłyki foto
2
Pod koniec smażenia dodać pokrojone na kawałki pieczarki, wystudzić. Paprykę pokroić na kawałki, cebule w krążki.
Krok 2 - Gyrosowe szaszłyki foto
3
Na patyczki nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa. Piec na grillu do miękkości
Krok 3 - Gyrosowe szaszłyki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 11.12.2013 19:20
lubie takie smakołyki
SmacznaPyza 31.01.2013 09:53
pierwsze słyszę żeby smażyć mięso, na dodatek aż 15 minut, a dopiero potem je nadziewać i grillować ? po co ?
Wafelek2601 07.10.2012 09:34
super
Ada-Gaba 17.06.2012 06:42
smacznie i kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak