Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka botwinka z jajem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 3 pęczki
włoszczyzna 1 sztuka
ziemniak 4 sztuki
jajko 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
udka kurczaka 2 sztuki
sól
ziele angielskie 4 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka botwinka z jajem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i tniemy w plasterki.
Botwinkę i koperek siekamy na drobno. (botwinka najlepiej jak jest kupiona razem z buraczkami wtedy oczyszczamy buraczki i kroimy je w kostkę)
Udka gotujemy w 3 litrach wody wraz z przyprawami: kucharkiem, pieprzem, maggi, solą, zielem angielskim i liściem laurowym. Następnie dodajemy obraną wcześniej włoszczyznę wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, burakami i marchewką. Gotujemy przez 25 minut i dodajemy botwinkę i koperek i wyciskamy do zupki czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilkę i dodajemy jajo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 23.08.2012 15:43
mniam
Justyna/Dzastus 02.08.2012 09:01
uwielbiam taka bitwinke.
Juleczka20 17.07.2012 09:36
pycha
Angelika10 13.07.2012 00:23
Pyszna zupa.
ElizaT 01.07.2012 11:31
bardzo dobry przepis na smaczną zupę
Betka 21.06.2012 16:35
ekstra!;D
Anna169Hosz 18.06.2012 12:24
Smaczna klasyka.
MAR3STA 17.06.2012 16:06
pyszna i świeża
magdalea 17.06.2012 11:06
pyszna
Aneta41 16.06.2012 19:48
Pyszna letnia zupka
Anna133 16.06.2012 18:14
inne niż zwykły barszcz
parysek10 16.06.2012 18:06
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak